هر روز یک شانس دوباره است دانش پرستاری: از کلاس درس تا جامعه - سلامت زنان، سوالات زنان و زایمان. مشاوره مامایی.

دانش پرستاری: از کلاس درس تا جامعه

From Class to Community

+ نوشته شده در  جمعه بیست و چهارم بهمن ۱۳۹۳ساعت ۴:۳۹ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

توسط: نسترن
 سلام؛ برای کولپوسکوپی باید همه لباس هامون رو دربیاریم؟ با بیهوشی انجام میشه یا بیحسی؟ عوارضش چیه؟  

پاسخ:  گان می پوشید و بدون بیهوشی انجام می شود به لینک زیر مراجعه کنید اطلاعاتی خوبی به شما می دهد:

http://isccp.org/education/colposcopy.html

 چه كساني به كولپوسكوپي نياز دارند:

 اغلب براي زناني كه يك پاپ اسمير غير طبيعي داشته اند، توصيه مي شود. يك پاپ اسمير غير طبيعي شايد يك علامت پيش سرطان باشد كه با اين كار به طور موفقيت آميزي قبل از اينكه به سرطان تغيير يابد، درمان شود. گاهگاهي، شايد يك بيمار بخاطر ظاهر غير طبيعي سرويكس شان ارجاع شوند براي كولپوسكوپي، كه طي معاينات لگن متوجه شده اند. براي كولپوسكوپي ارجاع شوند.

 کولپوسکوپی   colposcopic examination of cervix



توسط:ارام
سلام خسته نباشيد
من چهار ماهه زايمان طبيعي كردم و زياد بخيه خوردم دكتر پنج نخ بخيه استفاده كرد برام ، بعد از چله ترشحات سبز رنك دارم بو دار هم هست، راستش من خيلي از معاينه وحشت دارم چون خيلييييي دردم ميگيره و هميشه فشارم پايين مياد، تست پاپ اسمير به زور دادم و نتيجه ش تغييرات سلولي نشون داده، دكتر برام كولپوسكوپي نوشته اما من خيلي مي ترسم ، تو رو خدا كمكم كنيد چكار كنم موقع معاينه دردي احساس نكنم، هم ميخوام مشكلم حل بشه هم نمي خوام معاينه شم ، راستي قرص واژينال مترونيدازول هم استفاده كردم ولي ترشحاتم قطع تشده،،،، اين ترشحات مربوط به شيردهي نيست؟؟؟ چون وقتي شير خشك ميدم ترشحي ندارم تا شير ميدم مياد،،،، خانم دكتر كمكم كنيد ممنون


پاسخ
سلام . ترشحات سبز رنگ بو دار مربوط به عفونت مهبلی است و حتما باید درمان دارویی صورت گیرد و ارتباطی با شیردهی ندارد به هیچ وجه شیرمادر را از فرزندتان محروم نسازید و به جای آن به وی شیر مصنوعی ندهید.
گاهی اوقات باید برای سلامتی تان بر چیزهایی که می ترسید غلبه کنید و چاره ای نیست وقتی تست پاپ اسمیر تغییر سلولی را نشان می دهد و برایتان معاینات دیگری می نویسند در این امر کوتاهی نکنید بیشترش ترس خیالی است درست است که روش سختی برای زنان به شمار می آید ولی زنان بسیاری تحت این معاینات قرار می گیرند
در مورد مترونیدازول اینکه کامل دوره درمانی را استفاده کردید و پاسخی درمانی دریافت نکردید پاسخ همکار مامایی وبلاگ خانم سامیه غنا  در زیر آمده است اما  شما خودتان نمی توانید سر خود دارو را قطع یا اضافه کنید این کار  با مراجعه به یک ماما یا یک پزشک باید صورت بگیرد.

سلام . باتوجه به شرح حال؛ از سفکسیم بایستی استفاده کنند. مترونیدازول رو قطع کنند.

 


برچسب‌ها: colposcopic examination of cervix کولپوسکوپی, تست پاپ اسمير, ترشحات سبز رنگ بو دار, دكتر برام كولپوسكوپي نوشته خيلي مي ترسم
+ نوشته شده در  شنبه بیست و هفتم دی ۱۳۹۳ساعت ۶:۲ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

بخشی از یک سوال از وبلاگ تولد است که از ما خواسته شد  پاسخ بدهیم :

".... من ۲۳ سالمه ... بچه اولم بیماری مادرزادی میلومننگوسل در بدو تولد داشت ... ازدواجمونم فامیلیه ... من برای بارداری بعدی باید از کجا بفهمم که بچه های بعدیم دچار این بیماری نمیشن؟؟؟"

Myelomeningocele ناهنجاری طناب نخاعی

پاسخ:

سلام....   فرزند اول تان ناهنجاری عصبی طناب نخاعی داشتند و در مورد فرزند بعدی تان نگران هستید که وضعیت چگونه خواهد بود.
اگر کودکی با میلومننگوسل به دنیا بیاید فرزند بعدی در خانواده در معرض خطر بیشتری نسبت به سایر کودکان عادی در سطح جامعه برای ابتلا به این ناهنجاری است اما در بسیاری از موارد ارتباط فامیلی وجود ندارد
برخی معتقدند که یک ویروس ممکن نقش داشته باشد و از این رو در کودکانی که در اوایل زمستان به دنیا می آیند این خطر بیشتر باشد. تحقیقات همچنین احتمال عوامل محیطی مانند اشعه را در ایجاد بیماری مرتبط می داند

غربالگری دوران بارداری می تواند وجود ناهنجاری در جنین را شناسایی کند. طی سه ماهه دوم زن باردار می تواند ازمایش خون - به نام کوادروپل اسکرین- انجام دهد. این ازمایش از نظر میلومننگوسل و سندرم داون و بیماری های دیگری مادرزادی جنین را مورد غربالگری قرار می دهد.
بسیاری از زنان که جنینی با ستون فقرات دوشاخه یعنی متصل نشده به هم دارند میزان یک پروتئین به اسم الفا فیتوپروتین مادری در انها بیشتر از حد طبیعی است. 
اگر اسکرین کوادروپل مثبت باشد تست های بیشتری برای تایید تشخیص نیاز است مانند سونوگرافی و آمینوسنتز.

متبع: http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/001558.htm

لازم است در دوران بارداری حتما نزد متخصص زنان بروید حتما این تست ها برایتان نوشته می شود . در ضمن زنانی که در معرض خطر تولد یک کودک با ناهنجاری طناب نخاعی هستند باید اسیدفولیک مصرف کنند با مقدار بیشتری نسبت به سایر زنان و حتی قبل از بارداری.  این موارد را حتما با پزشک تان و مرکز بهداشتی که به آن مراجعه می کنید در میان بگذارید. ان شالله فرزند سالمی به دنیا بیاورید.


 توسط: نازنین

سلام. منم هفته 15 هستم و اسکرین کوادروپل مثبت. الان باید چیکارکنم؟ یعنی فرزندم...؟ تو سایتا خوندم تا هفته 22 بعضی از این ضایعات از بین میرن، درسته؟

پاسخ: سلام. همانطور که در بالا نوشته شده است "اگر اسکرین کوادروپل مثبت باشد تست های بیشتری مانند سونوگرافی و آمینوسنتز برای تایید تشخیص نیاز است".  گام بعدی بستگی به تشخیص پزشک زنان شما دارد. توضیحات زیر را نیز بخوانید. ممکن است برایتان ارزیابی بیشتری انجام شود اما احتمال زیاد هم دارد که فرزند طبیعی باشد. 

quadruple screen positive

 نمونه ای از سوالات/پاسخ مادران در وب سایت بی بی سنتر 

http://www.babycenter.com/400_abnormal-quad-screen_1975454_949.bc

abnormal quad screen

من یک خانم چهل ساله هستم و اسکرین کواد در هفته شانزده انجام دادم نتیجه می گوید یک از سه احتمال دارد که فرزند سندرم داون داشته باشد دوستان می گوید جای نگرانی نیست زیرا میزان خطا بالاست اما من واقعا نگرانم زیرا میزان خیلی زیادی است. قرار است با یک متخصص ژنتیک مشاوره داشته باشم و امینوسنتز هفته بعد انجام دهم.

 

نوشته یکی از مادران
پزشکم گفت از هر هزار زن باردار پنجاه نفر اسکرین کواد مثبت دارند و این یعنی پنج درصد. از این پنجاه زن که نتیجه مثبت دارند فقط یک نفر از ان پنجاه نفر واقعا یک ناهنجاری دارند. این یعنی دو درصد از پنجاه زن با اسکرین کواد مثبت یا یک درصد همه زنان باردار. از انجایی که من یکی از این تعداد هستم ان به من کمک زیادی کرد اگرچه شما اسکرین کواد مثبت داشته باشد عجیب این که احتمال است که شما بچه سالمی داشته باشید

 

نوشته یکی از مادران
من امروز به دکترم زنگ زدم و چند سوال در باره نتیجه غربالگری کواد اسکرین پرسیدم و او گفت نود درصد بیمارانی که برای تست های تشخیصی بیشتر فرستاده می شوند با نتیجه گزارش فرزند طبیعی بر می گردند او گفت که بیمارانی با یک در سه و یک در پنج داشته است و همه چیز خوب بوده است.


برچسب‌ها: Amniocentesis, maternal alpha fetoprotein, AFP, میلومننگوسل ناهنجاری طناب نخاعی, اسیدفولیک
+ نوشته شده در  جمعه نوزدهم دی ۱۳۹۳ساعت ۳:۴۳ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

توسط: سپیده
سلام ... چند وقت قبل متوجه شدم باردارم و از اون جایی که عادت ماهیانه من هیچ زمانی روی نظم نبوده و به هیچ وجه نیت بچه دار شدن نداشتیم و من طی فرایند عصبی که داشتم تو ماه آخر دو بار عادت شدم یعنی تقریبا اوایل یا اواسط آبان (این رو میگم چون تاریخش رو به هیچ وجه دقیق یادم نیست).  

بی بی چک جواب مثبت بهم داد و همین طور آزمایش خون و چیزی که یادداشت شده بود به این صورت بود   peragnent: >25   امیدوارم درست یادداشت کرده باشم و بهم گفتن بارداری و من تمامی علائمش رو داشتم اضافه وزن درد در ناحیه سینه و کمر و حالت تهوع و خستگی و کم اشتهایی و خواب زیاد و البته سبک  تا اینکه روز 23 آذر متوجه چند لکه قهوه ای رنگ شدم که وحشت زده م کرد بعدازظهر دکتر مراجعه کردم و ایشون برام آمپول و شیاف نوشتن و استراحت... منتهی بنا به شرایط کاری که دارم به هیچ عنوان امکان استراحت و منزل ماندن ندارم (البته کارم سنگین نیست و نشسته م دائما).

بعدش رفتم سونوگرافی که بهم گفت عمر جنین سه هفته و نیم هستش و از زمان آخرین عادتم پنج هفته و نیم گذشته و منتهی بهم گفت کیسه آب رو می بینه بدون جنین و ازم خواست چند روز دیگه مراجعه کنم چون احتمال بارداری پوچ داد  منم دیگه از شیاف و آمپول استفاده نکردم راستش ترسیدم
منتهی دوباره دیشب یعنی 24 باز هم لکه خون دیدم و امروز صبح هم ترشح سفید دیدم
می ترسم منتهی تو متن های شما دیدم به بعضی ها گفتید احتمال لانه گزینی هست و این لکه بینی ها طبیعه!  شما نظرتون چیه؟


 

سلام سپیده عزیز. چون ایمیلی از شما نداشتم پاسخ همکارم را در اینجا قرار  دادم. در ضمن نام دارویی که برایتان تجویز شد را ننوشتید . به نظر می رسد ضروری بود داروی تان را مصرف می کردید.

پاسخ از دانشجوی کارشناس ارشد مامایی سامیه غنا:  ممکن است حاملگی پوچ هم باشد، اگر حاملگی پوچ باشد جنین در داخل ساک حاملگی دیده نمی شود و با افزایش سن حاملگی، خود را به صورت لکه بینی و عدم رشد جنین در سونوگرافی نشان می دهد.  در صورتی طبیعی است که در زمان پریودی خود دچار لکه بینی شوید، نه پس از گذشت موعد پریودی.

 

توسط: مونا رضاپور (دانشجوی پزشکی)
در برخی موارد در زمان لانه گزینی تخم مقداری خونریزی دیده می شود که در اثر حمله بلاستوسیست به جدار رحم است اما معمولا تنها یک بار رخ می دهد و مدت آن یک روز است اما در این مورد که برای دومین بار لکه بینی مشاهده شده نیاز به سونوگرافی هست. داروی مصرفی چیست؟ با توجه به اینکه امکان ندارد پزشک در صورت احتمال حاملگی دارویی تجویز کند که به ضرر مادر یا جنین باشد بهتر است دارو را قطع نکنید. در هر صورت حاملگی نول تنها با سونوگرافی قابل تشخیص است.

توسط: سامیه غنا کارشناسی ارشد مامایی  http://iumss.blogfa.com

سلام . برای لکه بینی در دوران بارداری شیاف پروژسترون تجویز می شود. ممکن است در برخی مواقع بخصوص در صورتی که حاملگی با استفاده از فناوری نوین صورت گیرد، پروژسترون باردار پایین باشد و نیاز به پروژسترون خارجی داشته باشد.

 


برچسب‌ها: بارداری پوچ, حاملگی پوچ null pregnancy, سوالات زنان و مامایی, پاسخ از سامیه غنا ارشد مامایی
+ نوشته شده در  جمعه بیست و هشتم آذر ۱۳۹۳ساعت ۷:۲ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

 

به اطلاع می رساند دوره آموزشی سلامت ج ن س ی به مدت چهار  روز توسط پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی، در تهران برگزار می شود. 

مسئول امور اجرایی دوره
دکتر سوسن صالحپور


برچسب‌ها: پژوهشکده سرطان پستان جهاد دانشگاهی
+ نوشته شده در  چهارشنبه دوازدهم آذر ۱۳۹۳ساعت ۴:۳۷ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

 توسط: ستاره

سلام. اسم قرص هایی که باعث میشه از یائسگی چلوگیری بشه و در سن بالا هم خانمها پریود بشن چیه؟ مصرف این قرصها چه عوارض داره و چه منافعی؟  ممنونم از سایت خوبتون.


 پاسخ: سامیه غنا ارشناس مامایی

 سلام .... قرصی به این عنوان نشنیدم... قرص های ترکیبی مثل LD در افرادی که حول و حوش یائسگی به دلیل پریود نامنظم مصرف میکنند و باعث منظم شدن سیکل های قاعدگی می شود. اما این قرصها احتمال سرطان را بعد از یائسگی افزایش می دهد. 



افرادی که از قرص های LD استفاده می کنند، دچار خونریزی ماهیانه می شوند، اما در آنها تخمک گذاری اتفاق نمی افتد.  عوارض مصرف این قرص همچنین؛ آلزایمر، بیماری قلبی عروقی، سرطان پستان می باشد.

برخی از افراد از یائسه شدن می ترسند، این افراد می توانند با اندازه گیری هورمون آنتی مولرین و FSH خود مشخص کنند که در چه مرحله ای قرار دارند؟ آیا به زودی یائسه خواهند شد یا خیر.
http://iumss.blogfa.com

+ نوشته شده در  یکشنبه نهم آذر ۱۳۹۳ساعت ۶:۴۸ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

توسط: ستاره

سلام ... یه سوال داشتم این که میگن اگر خانمی از حاملگی جلوگیری بکنه سرد میشه و چند سال بعد ازدواجش که بخواد حامله بشه باید کلی دوا درمون کنه راسته؟

 

به ادامه مطلب مراجعه شود


ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و هفتم مهر ۱۳۹۳ساعت ۱۷:۲۵ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

+ نوشته شده در  شنبه بیست و ششم مهر ۱۳۹۳ساعت ۱۲:۵۶ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

 

توسط: نازنین
سلام من پریودم و سفری زیارتی تا دو سه روز دیگه در پیش دارم امروزم پریود شدم میخوام قطعش کنم باید چیکار کنم؟


پاسخ: از سامیه غنا کارشناس مامایی

سلام
 می توان با خوردن قرص در حین پریودی، آن را متوقف کرد ولی در دوز بالای قرص که خود عوارض زیادی دارد از جمله تهوع و استفراغ شدید و عوارض بعدی از جمله سرطان ها به همین دلیل توصیه نمی شود.  ولی می توان با دوز معمول شدت آن را کاهش دهد.

 


برچسب‌ها: مشاوره مامایی
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و ششم شهریور ۱۳۹۳ساعت ۱۵:۵۴ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

منبع: uptodate  بخش مربوط به اطلاعات برای بیماران Patient information

حدود 240 هزار زن در امریکا در هر سال با تشخص سرطان پستان مواجه می شوند.
اما همه این زنان دارای خطر مشابه ای برای ایجاد سرطان پستان نبودند. مطالعات نشان می دهد که عوامل خاصی که ما آنها را ریسک فاکتور می نامیم سبب افزایش احتمال بروز سرطان پستان در یک زن می شود.

عوامل خطر. بسیاری از عوامل خطر سرطان پستان قابل برگشت نیستند اما قابل تعدیل هستند.  وجود عوامل خطر سرطان پستان به این معنی نیست که سرطان حتما ایجاد می شود. با شناسایی عوامل خطر می توان به زن در به کارگیری اقدامات پیشگیری کمک کرد. 

یک نکته مهم: سرطان پستان می تواند رد هر زنی که عامل خطر قابل شناسایی هم ندارد رخ دهد.
اگر خانمی به سن نود سالگی برسد احتمال 10 تا 15 درصد دارد که دچار سرطان پستان شود اما اگر خانمی سابقه فامیلی قوی از سرطان پستان دارد و ژن مستعد کننده را از خانواده دریافت کرده است بالای 50 درصد احتمال دارد تا به سرطان پستان دچار شود.

 عوامل خطر استاندارد 

- افزایش سن
- جنسیت
- نژاد و قومیت
- وزن
-قد و قامت
- افزایش مواجه با استروژن
- بیماری خوش خیم پستان
تراکم /دانسیته پستان در ماموگرافی
دانسیته بالای اسخوانی
- سایر عوامل هورمونی
اندروژن ها
انسولین
مواجه درون رحمی با diethystilbestrol
درمان هورمونی برای یائسگی

- عوامل مربوط به باروری

 

زمان شروع قاعدگی و زمان شروع یائسگی
بارداری و شیردهی (شیردهی اثر محافظتی علیه سرطان پستان دارد)
سقط (ارتباطی با خطر سرطان پستان ندارد)
سابقه فردی از سرطان پستان
سابقه خانوادگی - مهم است

- عوامل مربوط به سبک زندگی
عدم فعالیت فیزیکی
مصرف الکل - رابطه قوی وجود دارد
سیگار: مصرف سیگار هم به صورت فعال و هم غیرفعال با سرطان پستان ارتباط دارد

 

- عوامل تغذیه ای
الگوی غذایی
 مصرف چربی
 مصرف گوشت قرمز
 مصرف کلسیم و ویتامین دی
انتی اکسیدان ها- ارتباطی بین مصرف ویتامین آ و ای یا سی یا بتان کاروتن بر خطر سرطان پستان وجود ندارد

 

سویا - فیتواستروژن - شواهد اندکی وجود دارد که از مصرف رژیم غذایی حاوی سویا فراوان و پیشگیری از سرطان پستان حمایت کند
کافئین - تعدادی از مطالعات نتوانستند ارتباطی بین مصرف کافئین و خطر سرطان پستان را نشان دهند

- عوامل محیطی
منطقه مسکونی (جغرافیا)
- مواجه با اشعه
شبکاری - شبکاری به عنوان کارسینوژن = سرطان زا شناسایی شده است. احتمالا دلیل این امر هورمون ملاتونین است. این هورمون در شب تولید می شود.
سایر عوامل .................

 

- داروها
داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی : اطلاعات موجود نشان می دهد که این داروها مانند اسپرین و ایبوبروفن اثر سرطان پستان را کمتر می کند اما برخی دیگر از مطالعات این یافته را تایید نمی کنند.
بیسفونات ها - داروهایی که برای درمان پوکی استخوان استفاده می شوند. این که اثر حفاظتی علیه سرطان پستان دارد مشخص نیست

ادامه دارد
دانشجویان می توانند برای ترجمه این مطالب همکاری نمایند

 

 http://www.uptodate.com


برچسب‌ها: خطر سرطان پستان در زنان, breast cancer
+ نوشته شده در  جمعه هفدهم مرداد ۱۳۹۳ساعت ۸:۵۴ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

 

توسط: ... 

با سلام. می خواستم بپرسم آزمایش های اولیه و ضروری برای یک خانمی که تازه ازدواج کرده و میخواد وضعیت تخمدان و وضعیت باردار شدنش رو بدونه چیه؟ بسیار ممنون میشم اگه به سوالم پاسخ بدین بسیار سپاسگزارم.

پاسخ: 

 

توسط:سامیه غنا. ارشد مامایی
سلام
در صورتی که شما پریود نامنظم داشته باشید لازم است آزمایش های هورمونی تیروئید، پرولاکتین و دی هیدروتستوسترون را انجام بدهید. همچنین سونوگرافی رحم و ضمائم هم لازم است.
اما اگر شما پریود منظمی داشته باشید (پریود منظم؛ در هر سیکل ماهانه در روز مشخص یا حداکثر هفت روز جابه جایی پریود شوید). لازم است آزمایش های روتین پیش از بارداری را انجام بدهید که شامل آزمایش خون برای بررسی کم خونی، آزمایش ادرار و کشت ادرار، قند خون ناشتا، گروه خونی و ارهاش، آزمایش هورمونی تیروئید.

 

 

 


برچسب‌ها: سوالات زنان و مامایی, سلامتی تخمدان, بارداری
+ نوشته شده در  یکشنبه دوازدهم مرداد ۱۳۹۳ساعت ۱۷:۵۲ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

 توسط: امیر

سلام میشه منو راهنمایی بفرمائید خواهش میکنم ازتون خیلی نگرانم. می خواهم با دختری ازدواج کنم که دچار pco هستند و حدود هشت سالی هست که دارو مصرف میکنن جواب سونوگرافی ایشان را برایتان ارسال می کننم لطفا بفرمایید ایا می توانند بچه دار بشوند. در  سونوگرافی رحم شکل و اندازه و اکوژنیسیته عادی دارد.

ابعاد آن در برش میدساژیتال 36*79 میلیمتر اندازه گیری شده است.
ضخامت آندومتر 5 میلیمتر می باشد.
در ادنکس ها عارضه ای دیده نمی شود.
ابعاد تخمدان راست 22*44 و تخمدان چپ 23*44 میلیمتر اندازه گیری شده است.
تعداد فولیکول اولیه مشهود در محیط تخمدانها مشهود است

http://www.riversideonline.com/source/images/image_popup/mcdc7_polycystic_ovary.jpg


 سوال شما برای  عضو هبات علمی مامایی  ارسال  شده است.


 توسط: دانشجو 

سلام
 .... یعنی اگر نتونند بچه دار بشن، ازدواج نمی کنید؟ در ظاهر که سونوی ایشون مشکلی نداره. ولی اگر خدا بخواد که شما بچه دار نشید حتی اگر جواب این سونو هم تایید کنه که هیچ مشکلی نیست، بازهم نخواهد شد  و اگر جواب همه آزمایش ها قطعا تایید کنند که شما بچه دار نمی شید و خدا بخواد میشه... دیدم که میگم. گاهی اوقات احتیاط ما آدم ها بیش از اندازه است. چرا همیشه می گردیم آدمی کامل و بدون نقص پیدا کنیم!  تصور کنید بر اساس احتیاط این خانم رو برای آزمایش چندجا بردید و فهمیدید باردار نخواهند شد با ایشون ازدواج نمی کنید و شخص دیگری... دوتا بچه میارند برای شما ولی خدای نکرده به دلایلی شما رو ترک می کنند... اون موقع فکر کنید ببینید اگر خانم وفاداری میداشتید که بچه دار نمی شد ولی همه جوره کنارتون بود بهتره یا خانمی که دو تا بچه مظلوم رو گذاشته رو دست شما و رفته!!!     الله اعلم


توسط: سامیه غنا:

سلام؛ افرادی که سندرم تخمدان پلی کیستیک دارند، باردار می شوند، اما ممکن است دچار عوارض بارداری مانند زایمان زودرس، سقط، دیابت بارداری و ... گردند.


 

سلام
شرح حالی که ذکر فرمودید ناقص است. سن خانم؟ درمان انجام گرفته به مدت 8 سال؟و ... اما بطور خلاصه به شما بگویم که تخمدان پلی کیستیک که ترجمه 3 حرف انگلیسی است که شما مرقوم فرموده اید به درمان شاقی نیاز ندارد و بسیار درمان پذیر است و نیازی به 8 سال تحت درمان بودن ندارد. گرچه نازایی می تواند از عوارض آن باشد اما خانم مذکور فرمودید که به دنبال درمان آن هستند لذا به نظر نمی رسد مشکل خاصی باشد
باید وزن خود را در حد ایده آل نگهدارند و چنانچه سیکل هایشان نیز مرتب شده است به نظر جای نگرانی ندارد
شاد و تندرست باشید

خوری  ========================= 

Dr. Elham Khoori 
PhD in Sexual and Reproductive Health
Department of Midwifery
Faculty of Nursing & Midwifery, 
Golestan University

برچسب‌ها: سندرم تخمدان پلی کیستیک, ازدواج, PCO, Polycystic ovary syndrome
+ نوشته شده در  پنجشنبه نهم مرداد ۱۳۹۳ساعت ۲۱:۳۴ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

متن پیغام:

بخاطر موهای زائدی که از دوران دبیرستان در چانه ام در می اومد سه سال پیش رفتم دکتر و با لیزر خوب شد. اما بلافاصله بعد از اینکه لیزر و قطع کردم دوباره در اومد. دی ماه سال 92 رفتم دکتر و با ازمایش فهمیدم پرولاکتینم خیلی بالاست. با قرص به صورت طبیعی در اومد . الان هم تحت نظر دکتر هستم و مدروکسی و متفورمین و اسپیرونولاکتون می خورم.
ایا قرص اسپیرونولاکتون ضرر نداره؟ شنیدم که مانع بارداری میشه

دکتر بهم گفت آندروژن ام بالاست و اگه زود بچه دار نشی ممکنه هیچ وقت نتونی بچه دار بشی. ... هنوز نامزد هستم و شاید تا دو یا سه سال دیگه نتونم اقدام به بارداری کنم. ایا فرصت دارم ایا می تونم سه سال دیگه بچه دار شم و بچه سالم به دنیا بیارم ؟

ایا مثل بعضی ها دوران حاملگی سختی دارم و باید استراحت مطلق کنم؟


پاسخ:

 

سلام. شما مبتلا به تخمدان پلی کیستیک هستید یا اصطلاح عامیانه آن تنبلی تخمدان. در صورت عدم درمان یکی از عوارض آن نازایی است اما خوشبختانه شما در پی درمان بوده اید و هم اکنون در حال درمان هستید بنابراین نگران نباشید.
اما پیشنهادات من برای شما که علاوه بر داروهای مصرفی تان به شما کمک کند:
حتما ورزش کنید و تغذیه مناسب به طوری که چاق نباشید.
چنانچه الان قصد بارداری ندارید با پزشکتان مشورت کنید و حتما از نوعی از قرص های ضدبارداری که مناسب شماست استفاده کنید زیرا خود قرص های ضدبارداری راهی است برای کنترل و درمان تخمدان پلی کیستیک اسپیرونولاکتون برای پائین آوردن هورمون مردانه شما تجویز شده است.

نه مانع بارداری نمی شود اما هر زمان که تصمیم به بارداری گرفتید باید قبل از بارداری مصرف آن را قطع بفرمائید و پیشنهاد دیگر اینکه شما بهتر است تحت نظر دکتر زنان باشید به نظر می رسد شما تحت نظر دکتر پوست هستید اما حتما شرح حال خودتان را با متخصص زنان نیز در میان بگذارید.

الهام خوری دکترای بهداشت باروری. ع. پ. گلستان


 

ایا مثل بعضی ها دوران حاملگی سختی دارم و باید استراحت مطلق کنم؟    پ: خیر.   استراحت مطلق داشتن در بارداری ربطی به مشکل فعلی شما ندارد.

http://iahealth.net/wp-content/uploads/2009/01/mcdc7_polycystic_ovary.jpg

 

 


برچسب‌ها: مدروکسی و متفورمین و اسپیرونولاکتون, تخمدان پلی کیستیک, موهای زائد, بارداری, سوالات زنان و مامایی
+ نوشته شده در  دوشنبه ششم مرداد ۱۳۹۳ساعت ۵:۱ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 



متن پیغام سلام و خسته نباشید ... چندتا سوال داشتم.. من دختری مجرد 28 ساله هستم . . . واژنم خیلی خارش داره و ناحیه خارجی واژنم خیلی اذیتم میکتنه ...لب بزرگ فرجم سمت چپم گاهی خیلی بزرگ میشه ... و یک چند بار هم تکه های بزرگ چرک سفید متل کیست از واژنم بیرون اومده . .. تا حالا دکتر نرفتم و خانواده ام خبر ندارند حتی حس می کنم به پرده ام اسیب زده .... . در ضمن سیکل ماهیانه من هر 4-6 ماه اتفاق میفته میدونم سهل انگاری کردم هر چی میکشم از ترس لطفا راهنماییم کنید ....


سلام ....
حتما باید نزد پزشک زنان بروید عفونت است درمان شود بر خجالت خود غلبه کنید اگر نمی توانید به پزشک مراجعه کنید به درمانگاه بروید در مشهد بیمارستان دانشگاهی خوب هم دارد می توانید به درمانگاه زنان بیمارستان مراجعه کنید وگرنه عفونت و مشکل تاخیر قاعدگی شما بیشتر می شود
سوال شما را برای همکار مامایی ام نیز می فرستم تا راهنمایی بیشتر کنند

samieh Ghana: سلام،
لازم است برای تاخیر پریود خود سونوگرافی و آزمایش هورمونی انجام بدهید.
برای عفونت نیز حتما بایستی معاینه شوید تا نوع عفونت شما مشخص گردد.

به خدا توکل کنید و بر ترس خودتان غلبه نمایید.
حتما به متخصص زنان مراجعه نمایید.

 


 

 

سلام
من و همسرم یک شب قبل از پریود رابطه داشتیم و از کاندوم استفاده نکردیم
فردا صبح دوباره رابطه داشتیم و باز هم کاندوم استفاده نکردیم بعداز تموم شدن فهمیدم پریود شدم و سریع دو تا قرص لونوژسترول خوردم این کار به سیکل ماهیانه من آسیب نمی زنه؟
و مصرف این قرص در زمان پریود برای من مشکل آفرین نیست؟
اینکه میگن خوردن قرص یا هر روش دیگر جلوگیری از بارداری باعث میشه رحم آسیب ببینه درسته؟یعنی تنبل بشه و چون از کاری که باید به طور طبیعی انجام بشه رحم رو محروم میکنیم باعث میشه اگه بخوایم برای بارداری اقدام کنیم با مشکل مواجه بشویم؟

 


سامیه غنا :
سلام
نیازی به مصرف قرص لوونورژسترول نبوده است. ممکن است سیکل پریودی کوتاه تری داشته باشند و حداکثر ده روز بعد دوباره دچار لکه بینی بشوند که به دلیل مصرف قرص اورژانس می باشد و مشکلی ندارد.
عوارض مصرف قرص های اورژانسی از حاملگی ناخواسته کمتر است، به همین دلیل این روش ها استفاده می شود. این روش ها منجر به تنبلی تخمدان نمی شود.
فقط به دلیل تداخلی که صورت می گیرد به صورت کوتاه مدت اختلال در پریودی ایجاد می کند.

 


برچسب‌ها: تکه های بزرگ چرک سفید متل کیست, سوالات مامایی, سیکل ماهیانه تاخیری
+ نوشته شده در  سه شنبه دهم تیر ۱۳۹۳ساعت ۱۶:۵۹ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

+ نوشته شده در  شنبه هفتم تیر ۱۳۹۳ساعت ۱۷:۵۸ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

 

توسط: ....

با سلام. در سونوگرافی بارداری هفته 30 هر دو کلیه جنین استاز با قطر قدامی - خلفی پلویس 4میلیمتر در حد فیزیولوژیک دیده می شود. در سونوگرافی هفته 32 در کلیه راست جنین هیدرونفروز گرید یک با قطر قدامی خلفی پلیوس در حدود 8.5 میلی متر دیده می شود. در کلیه چپ نیز استاز فیزیولوژیک با قطر قدامی-خلفی 5.5 میلی متر مشاهده می شود.

با توجه به توضیحات بالا چه توصیه ای می گردد؟


 

پاسخ از نوشین کاشفی کارشناس مامایی:


سلام . در مورد جواب این سوال می خواستم بگم من زیاد مورد اینطوری داشتم هیدرونفروز خفیف و گرید یک در 99.8 درصد موارد مشکلی ایجاد نمی کنه و فقط پس از تولد نوزاد در 2 ماهگی از کلیه های نوزاد سونوگرافی چکاپ گرفته شود. این پاسخ متخصصان پریناتولوژی در این موارد ارجاعی بوده است و هیچ گونه جای نگرانی وجود ندارد.

 

 


برچسب‌ها: سونوگرافی هفته 32 جنین, کلیه جنین هیدرونفروز گرید یک
+ نوشته شده در  جمعه ششم تیر ۱۳۹۳ساعت ۱۲:۵۹ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

 

توسط: فهیمه

سلام .  من 26 ساله، مجرد و دچار اختلال قاعدگی هستم و زود به زود پریود میشم. در واقع فقط 16 روز پاکم و پس از چند روز لکه بینی، خونریزی شروع میشه.

 

متخصص زنان برای من گلوکوفاژ (شبی یک عدد به مدت سه ماه) و دیدروژسترون (از چهاردهم قاعدگی شبی یک عدد) تجویز کردن.


1. متاسفانه دکتر نگفتن که تا چند شب باید دیدروژسترون رو ادامه بدهم. اما چون 30 عدد دادن فکر کردم باید در هر دوره 10 شب مصرف کنم. نظر شما چیه؟


2. می خواستم بدونم برای محاسبه شب چهاردهم قاعدگی باید اون چند روز لکه بینی قبل از خونریزی را هم حساب کنم یا ففط از زمان آغاز خونریزی؟


3. در ضمن من از مصرف گلوکوفاژ واهمه دارم. چون برای افراد مبتلا به دیابت هم تجویز میشه. می ترسم دچار هیپوگلیسمی بشم. لاغر هم هستم و نمی خواهم لاغرتر بشم.

ممنون میشم اگه جواب سوالاتم رو بدین.

پاسخ از دکتر الهام خوری:


1. متاسفانه دکتر نگفتن که تا چند شب باید دیدروژسترون رو ادامه بدهم. اما چون 30 عدد دادن فکر کردم باید در هر دوره 10 شب مصرف کنم. نظر شما چیه؟درسته

2. می خواستم بدونم برای محاسبه شب چهاردهم قاعدگی باید اون چند روز لکه بینی قبل از خونریزی را هم حساب کنم یا ففط از زمان آغاز خونریزی؟ از زمان خونریزی


پیشنهادات من در پاسخ به سوالات شما:
مطمئنید که آن فرد متخصص زنان بودند؟ آیا شما موهای زائد در صورت،... دارید؟ جوش در صورت دارید؟
1- درست حدس زدید از شب چهاردهم تا 10 شب، شبی یک عدد به شرطی که قرص های دیدروژسترون 10 میلی گرمی باشد
2- از زمان خونریزی

3- از نظر من با شرح حالی که می دهید شما نیازی به مصرف گلوکوفاژ ندارید (لاغر هم هستید) اما ابتدا باید هورمون های پرولاکتین و هورمون های تیروئیدی شما را اندازه گیری شود و یک سونوگرافی درخواست شود چنانچه مورد داشت آنرا درمان کنند سیکل های شما منظم خواهد شد و اگر همه هورمون ها منظم بود همان مصرف دیدروژسترون برای شما جهت پیشگیری از لکه بینی و منظم کردن سیکل ها کافی است.
شاد و سلامت باشید

الهام خوری
=========================
Dr. Elham Khoori
PhD in Sexual and Reproductive Health
Department of Midwifery
Faculty of Nursing & Midwifery,
Golestan University of Medical sciences


برچسب‌ها: مصرف گلوکوفاژ, هورمون های پرولاکتین, هورمون های تیروئیدی, سونوگرافی
+ نوشته شده در  جمعه ششم تیر ۱۳۹۳ساعت ۱۰:۳۵ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم خرداد ۱۳۹۳ساعت ۱۹:۵۰ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

توسط: ....
سلام  .  
من از دو روز مونده به پریود دچار لکه بینی شدم و تا موعد پریودم ادامه پیدا کرد. هر سه روز هم بی بی چکم مثبت بود. به پزشک مراجعه کردم و گفتند تهدید به سقط هستی. برایم شیاف پروژستروم، آسپرین و اسید فولیک 5 نوشتند و مصرف کردم و بعد از سه روز مصرف لکه بینیم قطع شد. امروز مجددا بی بی چک گذاشتم و مثبت بود و پررنگ تر از قبل. اما شدیدا دلشوره دارم که شاید بارداری من به این دلایل پوچ باشد.
در اینترنت میخوندم می گفتند که یکی از دلایل لکه بینی بارداری پوچ است. می خواستم نظر شما را بدانم.   

پاسخ از دکتر الهام خوری:

نازنینم سلام

 

با اینکه شرح حال مناسبی نداده اید "شما گفته اید دو روز مونده به پریود لکه بینی داشتم و تا موعد پریود یعنی تا دو روز بعد ادامه داشت" اینجا باید بگوئید که من باردار بودم و دو روز مونده به زمان قاعدگی همیشگی ام.... چون اینطور که شما شرح حال داده اید جمله اول تان نشان نمی دهد که شما باردار هستید اینها را می گویم که در شرح حال دادن دقت فرمائید و حتی من نمی دانم که مدت بارداری شما چند هفته است که باید تاریخ را از روز اول آخرین قاعدگی خود محاسبه فرمائید.

 بله به دلیل لکه بینی به شما فرموده اند که تهدید به سقط هستید و درمان مناسبی را برایتان توصیه کرده اند اما حتما نیاز به
انجام سونوگرافی دارید. علت دلشوره شما را درک نکردم. نازنین سرانجام هر بارداری نامشخص است: در صدی تخمک پوچ، در صدی سقط، در صدی مول، در صدی مرگ داخل رحمی، در صدی زایمان زودرس و در صد بالاتری زایمان موفق و به هنگام.
لذا این را می خواهم به شما بگویم که اگر بخواهید خود را بی جهت نگران کنید نگرانی هایی فراتر از تخمک پوچ هم هست. کمی نگرانی در دوران بارداری طبیعی است اما نه اینکه با بهبودی و خوب پیشرفتن هم همچنان نگران باشیم. آیا تاکنون خدا را بابت اینکه نازایی نداشتید شکر کرده اید؟ چون درصدی نیز نازایی داریم.

نیمه پر لیوان را هم ببینید و نه تنها من بلکه هیچکس دیگری نمی تواند با اطمینان سرانجام بارداری شخصی را پیش بینی نماید لذا خود را به خدا بسپارید و بگوئید خدایا مرا جز خودت به کس دیگری مسپار و از دوران بارداری تان لذت ببرید.
شاد و تندرست باشید.


 


 

 

توسط: مهرو.

سلام و سپاس از وبلاگ خوبتون
يه سوال دارم. من 2 ماهه كه عروسي كردم و 7 بار مقاربت همراه با دخول داشتم و هر 7 بار با خونريزي همراه بوده. ميشه لطفا منو راهنمايي كنيد كه دليل اين خونريزي ها چيه و بايد چكار كنم؟
جسارتا اينو هم اضافه كنم كه خونريزي در حد يك دستمال و با درد قابل تحمل همراه بوده.

پاسخ از دکتر الهام خوری:


سلام. به نظر نمی رسد مورد خاصی باشد مگر هر بار خونریزی شما بیشتر شود والا در اوایل ازدواج شایع است تا بتدریج مجرا خود را وفق دهد اینگونه نیست که تصور شود فقط در اولین نزدیکی مقاربت همراه با خون است
شاد و تندرست باشی


برچسب‌ها: لکه بینی, بی بی چک, پزشک, تهدید به سقط, حاملگی پوچ
+ نوشته شده در  یکشنبه بیست و یکم اردیبهشت ۱۳۹۳ساعت ۱۶:۲۳ بعد از ظهر  توسط الهام خوری. دکترای بهداشت باروری  | 



 علی اکبر سیاری، معاون بهداشت وزیر بهداشت: با ابلاغ این دستورالعمل، بیمار هیچ پولی بابت دارو، ملزومات و خدمات زایمان طبیعی پرداخت نمی کند. انجام زایمان طبیعی در بیمارستان های دولتی سراسر کشور از 15 اردیبهشت 93 رایگان شد.


برچسب‌ها: زایمان طبیعی, بیمارستان های دولتی
+ نوشته شده در  چهارشنبه سوم اردیبهشت ۱۳۹۳ساعت ۱۶:۱۰ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

+ نوشته شده در  دوشنبه بیست و پنجم فروردین ۱۳۹۳ساعت ۶:۷ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم اسفند ۱۳۹۲ساعت ۱۵:۷ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

 سوال. توسط: بدون نام 
سلام و وقت بخیر. من بدلیل یبوست شدید از آب داغ برای شستن خودم استفاده میکنم. میخواستم بدونم این آب داغ آسیبی به اندامهای ت.ن.ا.س.ل.ی وارد میکنه؟  و آیا در آینده باعث تیره شدن رنگ یا بی حسی و سر شدن اون اندام خواهد شد؟

پاسخ از فرناز فرهی 

شستشوی ناحیه با آب داغ تاثیری در برطرف نمودن یبوست شما ندارد . اول بهتر است علت یبوست مشخص شود . چه مدت است که دچار این مشکل هستید ؟ به طور معمول هر چند وقت دفع دارید؟ عادات غذایی شما چطور است ؟ از سبزیجات تازه استفاده می کنید ؟ میزان فعالیت شما چقدر است ؟ آیا داروی خاصی استفاده می کنید ؟ این سوالات می تواند شما را در یافتن علت این مشکل و برطرف نمودن آن کمک نماید .

توسط:123

به نظر من مشکل شما شاید مربوط به یبوست نباشد، بلکه احتمال دارد در چگونگی دفع مشکل دارید، به نظر من با یک جراح عمومی مشورت کنید. امیدورارم همیشه سلامت باشید.



برچسب‌ها: برطرف کردن یبوست
+ نوشته شده در  سه شنبه بیستم اسفند ۱۳۹۲ساعت ۱۷:۵۰ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

  برای فرهنگ سازی ترویج زایمان طبیعی، از ظرفیت دانشجویان مامایی استفاده می شود

برای فرهنگ سازی ترویج زایمان طبیعی در کشور می توان  از ظرفیت دانشجویان این رشته استفاده کرد.

به گزارش وب دا، رییس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت بهداشت در نشست با گروهی از دانشجویان نخبه رشته مامایی دانشگاه های علوم پزشکی تهران، ضمن بیان این مطلب گفت: با توجه به این‌که در سال‌های اخیر، زایمان ها از طریق سزارین افزایش یافته است، فرهنگ سازی درخصوص ترویج زایمان طبیعی ضروری است و باید ساماندهی شود و این موضوع از جمله رسالت هاي مهم رسانه هاست.

مشاور وزیر بهداشت با اشاره به تدوین طرح تحول نظام ارائه خدمات در حوزه سلامت، گفت: این طرح برای چهار سال آینده است، و در صورتی که منابع مربوطه از درآمد حاصل از هدفمندی یارانه‌ها به حوزه سلامت اختصاص یابد، براساس یکی از برنامه های این طرح، زایمان طبیعی رایگان خواهد شد.

وی خاطر نشان کرد: ترویج فرهنگ زایمان طبیعی زمینه اشتغال پایدار فارغ التحصیلان رشته مامایی را فراهم خواهد کرد.

گفتنی است، دراین جلسه، نمایندگان دانشجویان مامایی دانشگاه های علوم پزشکی تهران و ایران ضمن اعلام آمادگی برای تهیه محتوای لازم بسته فرهنگی ترویج زایمان طبیعی بر لزوم حفظ جایگاه و شأن فارغ التحصیلان این رشته تاکید کردند.

 

زایمان طبیعی رایگان می شود

معاون درمان وزیر بهداشت، از رایگان شدن زایمان طبیعی در صورت اختصاص سهم سلامت از محل هدفمندی یارانه‌ها خبر داد.

دکتر محمد حاجی آقاجانی در حاشیه برگزاری مراسم روز پرستار که روز سه شنبه در سالن همایش های رازی برگزار شد، اظهارداشت: اشتغال پزشکان و پیراپزشکان مهم است و در سالهای اخیر تناسب منطقی بین آموزش و نیازهای کشور برقرار نبوده و برخی فارغ‌التحصیلان مانند ماماها بیکارند.

وی با اشاره به جمعیت 10 هزار نفری ماماهای بیکار در کشور گفت: برای اشتغال این گروه راهکار وزارت بهداشت بکارگیری آنها با توجه به سیاست های جدید جمعیتی است تا از این طریق زمینه اشتغالشان فراهم شود.


برچسب‌ها: فرهنگ سازی ترویج زایمان طبیعی, دانشجویان مامایی
+ نوشته شده در  چهارشنبه چهاردهم اسفند ۱۳۹۲ساعت ۱۵:۹ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

به نقل از مداسکپ 2014: 

زایمان اگر طولانی تر شود اشکالی ایجاد نخواهد شد و بهتر از این است که مادر تحت سزارین قرار گیرد

Longer Labor Okay to Avoid Cesarean, New Guidelines Say

http://www.medscape.com


برچسب‌ها: زایمان طولانی تر به سزارین ارجح است
+ نوشته شده در  پنجشنبه یکم اسفند ۱۳۹۲ساعت ۱۵:۳۶ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس: ... به دانشگاه ها ابلاغ شده است بحث آموزش و مشاوره با زوجین مراجعه کننده در راستای کاهش این فاصله زمانی از وضعیت موجود (3.5 سال) و پرهیز از تاخیر بیش از حد در بارداری اول براساس مبانی باروری سالم را در مشاوره باروری سالم ادغام کنند.

در پیش نویس نهایی شده طرح جامع جمعيت و تعالي خانواده  (كه در مجلس شوراي اسلامي در حال برررسي است)، حداكثر مدت زمان جهت بررسي زوجين فاقد فرزند از نظر ناباروري دو سال تعيين شده است.

... حداقل فاصله مطلوب بين دو بارداري از نظر ابعاد سلامت سه سال و حداکثر این فاصله زمانی پنج سال در نظر گرفته می شود.

+ نوشته شده در  پنجشنبه سوم بهمن ۱۳۹۲ساعت ۱۶:۵۱ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 


توسط: ...
سلام من .... ساله تشنج دارم یک پسر  ... ساله دارم  خدا رو شکر میکنم که سالم است. می خوام دوباره باردار بشم خیلی می ترسم چیکار کنم؟

پاسخ:  پیام اشنا  :  رزیدنت سال یک 
سلام
اولين كار توكل به خدا و بعد هم غلبه بر ترستون هست...
مهم اينكه تشنجتون با دارو كنترل شده باشه و در زمان بارداري خصوصا هفته هاي اول داروهايي رو استفاده كنيد كه براي جنين آسيبي ايجاد نمي كنند و اينكار هم با ويزيت يك متخصص انجام خواهد شد.



توسط:سامیه  دانشجوی ارشد مامایی

با سلام . نگران نباشید.  فقط قبل از لقاح بایستی داروهای مصرفی شما تغییر پیدا کند و به داروهای مطمئن تبدیل شود. 

در دوران بارداری نیز به پایگاه بهداشتی جهت مراقبت مراجعه نمایید تا در صورت لزوم اقدامات لازم را برای شما انجام دهند. لزومی به مراجعه ماهانه به متخصص زنان را ندارید.
 وب سایت  http://iumss.blogfa.com

برچسب‌ها: صرع دارم و می خواهم باردار شوم
+ نوشته شده در  چهارشنبه هجدهم دی ۱۳۹۲ساعت ۲۰:۴ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

توسط:...

سلام. دکتر قرص ایزوپرین ده رو به جهت لکه بینی (دوران بارداری) تجویز کرده است. می خواستم بدانم عوارض این قرص چیست؟ مصرفش کند یا نه؟ به ایشان گفته روزی سه بار اونم قبل غذا مصرف کند. چه عوارضی برای جنین دارد؟

پاسخ:


برچسب‌ها: قرص ایزوپرین, برطرف شدن لکه بینی خانم باردار
+ نوشته شده در  پنجشنبه پنجم دی ۱۳۹۲ساعت ۱۰:۵۳ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

 توسط: .....   

همسرم بارداره؛  ... هفته و  ..روز (طبق نظر پزشک) ما اول رفتیم سمت بیمارستان ... و طبق تحقیق، پیش خانم دکتر اولی اوضاع خوب پیش رفت تا اینکه  خانم یکی از همکارای من اونجا وضع حمل کرد  و دو مشکل براش بوجود اومد :

1- بچه رو به دلایل نامعلوم و بهانه بالا بودن میزان گلبول سفید میخواستن یه هفته اونجا نگه دارن.
با توجه به اینکه شبی یک و نیم میلیون بابت این قضیه میگیرن خودتون حساب کنید چقدر میشه. همکارم بچه رو برد پیش یه متخصص که میشناخت و ایشون گفتن که مشکلی نداره و فقط ترسیده. اونا هم بچه رو بردن بیرون و هیچ مشکلی پیش نیومد.

2- خانمم بیمه ...  داره و  بیمارستان....  این بیمه رو پوشش نمیده.
این دو موضوع باعث شد که در هفته 34 بریم سمت بیمارستان ... و با خانم  دکتر دومی ادامه بدیم  تا اینکه توی هفته 38 خانم دکتر  دومی بعد از معاینه لگنی گفتن که با توجه به اندازه لگن امکان زایمان طبیعی خیلی کمه اما شما یه هفته دیگه دوباره بیا تا چکت کنم.

 تا قبل از این همه حرفا حول زایمان طبیعی می چرخید اما یه هوو همه چیز کن فیکون شد.
  اینم بگم که ما متمایل به طبیعی هستیم. اما زیاد مهم نیست برامون.

این بود که واسه اطمینان دوباره یه وقت از خانم دکتر  اولی گرفتیم و ایشون بعد از معاینه گفتن که شما هیچ مشکلی واسه طبیعیی ندارید و اندازه لگن هم خیلی خوبه و فقط فشار خون بالاست. به همین خاطر ادرار 24 ساعته و سونوگرافی نوشت با توجه به اینکه زمان قرار ملاقات با خانم دکتر دومی فرا رسیده بود پیش ایشون رفتیم و این بار خیلی محکم تر از پیش گفتن که شما اصلا نمی تونید طبیعی زایمان کنید هم بخاطر لگن و هم فشارخون و هم اینکه گفت که سر بچه شناوره. و شما باید   روز ... یعنی ...همین ماه باید زایمان کنی.

خلاصه این رفت و آمدا از هفته 38 تا امروز .... ادامه داشت.  امروز هم آخرین ویزیت رو با خانم دکتر اولی  داشتیم که ایشون با توجه به نتایج آزمایشات گفتن که همه چی خوبه هم فشار خون خوبه (13/8 و 12/8) هم دفع پروتئین منفی بوده و هم ضربان قلب بچه خوبه و هم نتایج سونو خوبه ، خلاصه همه چی خوبه و مشکلی واسه زایمان طبیعی نداری

 گفت که فقط آب دور بچه کمه و بیشتر مایعات مصرف کن . گفت که برو هفته دیگه یه سونو بده و بیا دوباره ببینمت و آخرین مهلت زایمان رو هم  روز .... همین ماه تعیین کرد.

حالا ما موندیم این وسط!


پاسخ از دکتر الهام خوری

با سلام خدمت شما پدر اینده

متاسفم از اینکه بین دو دکتری که شما انتخاب کرده اید اتفاق نظر وجود نداردلذا کاملا شرایط جنابعالی که بر سر دو راهی هستید را درک می کنم اما قبول بفرمائید که توصیه انجام زایمان طبیعی یا سزارین بدون معاینه لگن، وضعیت قرار گیری سر بچه و .... امکانپذیر نیست اما شما نیز باید دل خود را با یک دکتر یکی نمائید. خانم دکتر  اولی به غیر از بیمارستان ... با جای دیگر قرارداد ندارند؟ در هر صورت شما یا حرف دکتر  اولی را راجع به زایمان طبیعی بپذیرید و به انجا بروید و یا دکتر  دومی. مگر شما دکتر سومی را هم وارد کنید و نظر ایشان را جویا شوید  که این کار هم خسته کننده است.

 تنها توصیه من به شما این است که چنانچه مایع امنیوتیک دور بچه کاهش یافته به خانم تان بفرمائید که حرکت بچه را تحت کنترل داشته باشد چنانچه احساس کردند حرکت بچه نسبت به گذشته کمتر شده است با پزشک خود تماس بگیرند.

مسئله دیگر اینکه حتی در مواقعی هم که وضعیت لگن و همه چیز خوبه صد در صد گارانتی زایمان طبیعی ندارد بلکه احتمال زایمان طبیعی را افزایش می دهد زیرا زایمان کاملا قابل پیش بینی نیست ممکن است خوب پیش برود تا زمانی و بعد از ان مسئله ای پیش بیاید که سزارین را طلب نماید اینها را برای باز شدن ذهنتان می گویم و در اخر اینکه احساس خانمتان را نیز در نظر بگیرید که با کدام پزشک راحتتر بوده و یا کدامیک را ترجیح می دهند.

امیدوارم که کمکی کرده باشم
متشکرم
خوری.  
Elham Khoori PhD student in Reproductive Health


برچسب‌ها: زایمان طبیعی یا سزارین
+ نوشته شده در  جمعه هفدهم آبان ۱۳۹۲ساعت ۱۴:۱۶ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

یادگیری های یک دانشجوی کاراموز در عرصه


برچسب‌ها: سرطان تخمدان در ایران, سرطان کشنده, یادگیری در کاراموزی در عرصه
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  یکشنبه پنجم آبان ۱۳۹۲ساعت ۲۱:۱۷ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

+ نوشته شده در  شنبه بیست و ششم مرداد ۱۳۹۲ساعت ۱۶:۱۰ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 


توسط: ....

سلام ....  خانمی 28 ساله هستم و حدود دو سال هست که دیگه پریود نمی شم، آزمایش هایی که انجام می دم، حاکی از اینه که هیچ مشکلی ندارم، فقط اگر قرص روکین رو بخورم احتمال پریود یکی دو روزه هست. قبل این دوسال هیچ مشکلی نداشتم ....



پاسخ از دکتر الهام خوری؛ دکترای بهداشت باروری از دانشگاه ع پ تهران

 این طور که فرموده اید شما با خوردن دوره ای قرص پیشگیری از بارداری پریود می شوید.

باید آزمایش هورمونی بدهید تا وضعیت هورمونی تان مشخص شود  که به چه علتی پریود شما برای دو سال قطع شده است

 اگر علت را تاکنون بررسی کرده اید می توانید با من در میان بگذارید


برچسب‌ها: قرص روکین, قرص پیشگیری از بارداری, آزمایش هورمونی
+ نوشته شده در  یکشنبه سیزدهم مرداد ۱۳۹۲ساعت ۱۴:۴۷ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

توسط: ....

سلام. من .... سالمه و تا حالا پیش دکتر زنان نرفتم. میخوام برای بار اول برم.  تو مطب که باید لباسامونو دربیاریم در اتاق یا پشت پرده انجام میشه یا جلوی دکتر؟ 

گان باید بپوشیم یا ملحفه ای رو پامون میذارن؟

 برای قرار گرفتن روی تخت کفش هامونو باید دربیاریم؟

جوراب هامون رو باید دربیاریم؟

 بیمارا موقع معاینه کفش یا جوراب پاشونه یا معمولا بدون اینها پاهاشونو رو رکاب ها میذارن؟ 

مانتومون میشه تنمون باشه؟

دفعه اولمه یه کم استرس دارم.



سوال این بازدید کننده عزیز برای دانشجویان پزشکی و پرستاری و مامایی از اهمیت برخوردار است. چیزی که شاید به آن فکر نکنیم و  تصور کنیم خیلی عادی است .....

حتی همین سوال ایده تحقیقی بررسی تجربیات زنان از اولین معاینه ... را مطرح می کند.


 پاسخ:

سلام. می دانید که در کشورمان متخصص زنان و زایمان خانم به راحتی در دسترس هستند،  لذا از مراجعه به نزد متخصصین مرد (که اکثرا قدیمی هستند) خودداری شود.

هر بیمار حق دارد که با حضور همراهش به اتاق معاینه برود. این مورد حتی در مورد کشورهای خارجی نیز وجود دارد و تاکید می شود که به هنگام معاینات مربوط به مسائل زنان و زایمان یک پرستار همراه بیمار باشد.

نیازی به خروج کامل لباس ندارید، هر مطب یک پاراوان (چیزی شبیه پرده) دارد که در صورت لزوم بیمار در پشت پاراوان قرار می گیرد و لباس خود را در حد ضرورت خارج می سازد.
برای معاینه در مطب معمولا به گان نیازی نیست.

 برای قرار گرفتن روی تخت بایستی کفش خود را خارج سازید.

نیازی به خارج کردن جوراب نیست، مگر مواردی که لازم باشد عروق پا از نظر واریس و یا مواردی این چنینی بررسی شوند.

می توانید حتی در تخت مخصوص با جوراب باشید.

بهتر است لباس راحتی به تن داشته باشید.


این مطلب را نیز بخوانید.



توسط: لاله

سلام. شما دیگه سوالارو جواب نمیدین؟

پاسخ:

سلام لاله عزیز.  چرا پاسخ خواهم داد ولی قرار است سمینار کشوری برگزار کنیم و مقدار زیادی درگیر کارهای سمینار هستم و کمتر وقت برای  وبلاگ دارم. این تاخیر مرا با صبوری خودتان بپذیرید.

 


توسط: ...

برای انجام کارهایی مثل آی وی اف، کلپوسکوپی، هیستروسکوپی و... که در کلینیک و مطب به طور سرپایی انجام میشه هم این پاسخ صدق میکنه؟ یعنی نیازی به خارج کردن کامل لباس و جوراب و پوشیدن گان نیست؟

 

پاسخ: برای انجام این کارها لازم است گان بپوشید و  جوراب خود را خارج نمایید.


توسط: ...

منم دفعه اولم خیلی استرس داشتم.

خوب میشد جایی بود که خانما از تجربشون از اولین مراجعه به پزشک زنان بنویس

 

توسط: ...
http://www.fluther.com/60408/for-the-ladies-socks-on-or-off-for-your-pelvic-exam

اینم یه سایت خارجی که از خانما برای قرار گرفتن روی رکابها سوال پرسیده


توسط:...

مگه تو مطب هم گان میپوشن؟

پاسخ:

خیر به طور معمول گان نمی پوشند اما ممکن است برخی از پزشکان چنانچه در مراکز بزرگ و کلینک های مجهز کار کنند در صورت انجام یک پروسیجر ممکن است از بیمار بخواهند گان بپوشند.


توسط:....
من میخوام تجربه ام از اولین معاینه رو بنویسم


توسط:...
من چند ماه پس از ازدواجم برای اواین بار به پزشک زنان مراجعه کردم. اون موقع 24 سالم بود. وقتی نوبت معاینه من شد، دکتر به من گفت پشت آن پاراوان آماده شو و هر وقت آماده شدی من رو صدا کن.
من گفتم: دفعه اولمه میام پیش پزشک زنان، چطور باید آماده بشم؟
دکتر گفت: لباس های پایین تنه رو خارج کن.
من هم به خیال خودم آماده شدم و مانتوم رو هم که خیلی بلند به نظر می رسید درآوردم. کفشهام رو دوباره پوشیدم که بی کفش روی کف مطب نباشم.
به خانم دکتر گفتم: آماده شدم.
خانم دکتر اومد و بادست به پاهام اشاره کرد و گفت اینها رو هم دربیار، پاهاتو باید بذاری روی این دسته ها (منظورش رکابهای تخت ژنیکولوژی بود)
من هم سریع خم شدم و کفش و جورابهام رو درآوردم.
دکتر گفت: فقط کفش کافیه! حالا اشکال نداره بخواب رو تخت
یه خرده سردم شده بود و با کمی لرزش رفتم رو تخت و
پاهام رو گذاشتم رو دسته ها و دکتر یه پارچه گذاشت رو پاهام
از من خواست ریلکس باشم و خودم رو سفت نکنم
اصلا موقع معاینه ناراحتی خاصی نداشتم
فقط وقتی نوبت گداشتن اسپکولوم شد یه کوچولو فشار اومد.
بعد هم که تست پاپ اسمیر گرفت.
بلند شدم و لباسامو تنم کردم و از خانم دکتر تشکر کردم.
خیلی راحت بود فقط باید راحت باشی و خجالت رو کنار بذاری


توسط:....

من که اولین بار رفتم پیش دکتر زنان بیست سالم بود و مجرد بودم. برای درد شکم رفتم پیشش. مادرم هم همراهم اومده بود. موقع معاینه ازش خواستم بیرون بمونه تا زیاد خجالت نکشم.

لباسها رو در حد ضرورت در آوردم.
در مورد گان، خبری از گان نبود. ملحفه هم نبود.
کفش رو باید درمیاردم جوراب هم اصلا نپوشیده بودم.
خانم دکتر از اونجایی که مجرد بودم شکمم رو معاینه کرد.
به نظر میومد چیزی خاصی متوجه نشد. بعد به من گفت میخواد از مقعد معاینه کنه. من گفتم نه تورو خدا من خجالت می کشم.
اونم تند شد و گفت خجالت نداره. تو اولین کسی نیستی که داری معاینه میشی. معاینه دخترای مجرد همینطوریه.
بعد هم دستکش و ژل و گفت خودتو شل کن
انگشت مبارک رو گذاشت داخلش و شکم رو با دست دیگه فشار داد. بعد هم که معاینه تموم شد برام یه سونو نوشت.
با خودم گفتم خب از اول سونو مینوشتی دیگه آخه چرا اینقدر منو عذاب دادی. دیگه پیش دکتر زنان نرفتم تا بعد ازدواجم


توسط:....

خانم دکتر سلام. شما هم با خانمایی که برای اولین بار به پزشک مراجعه میکنند روبرو شدید؟ آنها هم مضطرب و نگرانند؟

پاسخ: سلام. بله این همه نظر در وبلاگ موید نگرانی خانم ها در معاینات مامایی است.


توسط:...

سلام خانم دکتر. من هم میخوام به زودی برای اولین بار به دکتر زنان مراجعه کنم. بیشتر خانم ها بی جوراب پاشون رو روی پدال های تخت می گذارن؟

پاسخ:  نمی دانم


 تیرماه 93

شادی:

سلام ببخشید من 19 سالمه و مجردم برای اولین بار میخوام برم دکتر ولی خیلی خجالت میکشم اونقدر خجالیتم که حتی روم نمیشه با لباس زیر جلوی خواهرم وایستم نمیدونم چجوری میخوان معاینه کنن برای همین میترسم برم پیش دکتر نمیشه فقط سونو بدن کار دیگه ای نداشته باشن؟

پاسخ: سلام. دلیل رفتن به پزشک را ننوشته اید. بنابراین نمی توانم بگویم احتمال دارد چه معاینه ای صورت بگیرد.


 

مهر 93 

توسط:....
من ... سالمه و دو تا فرزند دارم.  بیش از ده  ساله که پیش یه خانم دکتر میرم و بچه هامو همین خانم دکتر به دنیا آورده. هروقت میرم پیشش سریع میرم پشت پاراون و همه لباسامو از سرتاپا در میارم و روپوش مخصوص می پوشم. بعد رو تخت میخوابم و پاهامو میذارم رو دوتا رکاب. خانم دکتر هم که میاد و میشینه رو صندلی روبروم و چند دقیقه بامن صحبت میکنه و احوال بچه ها رو میپرسه. بعدش معاینه میکنه و لازم باشه آزمایش مینویسه. 


توسط:ثریا

سلام. من هم با لباس بودم و هم با روپوش. وقتی لباسامو درآورده بودم و روپوش پوشیده بودم راحت تر بودم. 


 آبان 93

توسط: ......

برای معاینه بیمار مشکوک به بیماری تخمدان پلی کیستیک نیازی به در آوردن لباس هست؟

 
پاسخ سوال از سمیه صرافی کارشناس ارشد مامایی
برای تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک معمولا نیازی به در آوردن لباس نیست و برای تشخیص از سونوگرافی و در صورت نیاز آزمایش استفاده می کنند و در سونوگرافی افزایش سایز تخمدان و کیست های ریز دیده می شود.

دی ماه 93:

توسط: آرزو
سلام خانم دکتر؛ دکتر من عادت داره رو تخت معاینه زیاد به پاهام دست میزنه؛ منم مجبورم جورابامو در بیارم؛ یه بار که جوراب پام بود خودش در آورد؛ به نظرتون کارش درسته؟

پاسخ: نمی دانم البته جنیست پزشک تان را ننوشتید. چه لزومی به در آوردن جوراب است؟ برای چه مشکلی مراجعه می کنید؟

 توسط:آرزو

دکترم خانمه؛ رو تخت که میرم و پاهامو میذارم رو دسته ها؛ قبل و بعد معاینه به پاهام دست میزنه؛ من معمولا برای چکاپ میرم پیششون؛ اولین بار ازم پرسید به پاهات دست بزنم ناراحت نمیشی منم گفتم نه؛ حالا نمیدونم عادتشونه یا چیز دیگه ای.

پاسخ: به نظر می رسد جزو عادت شغلی شان شده است ضمن این که از شما نیز سوال کرده اند.


 توسط: نسترن

 سلام؛ برای کولپوسکوپی باید همه لباس هامون رو دربیاریم؟ با بیهوشی انجام میشه یا بیحسی؟ عوارضش چیه؟  

پاسخ:  گان می پوشید و بدون بیهوشی انجام می شود. به لینک زیر مراجعه کنید اطلاعاتی خوبی به شما می دهد:

http://isccp.org/education/colposcopy.html

 چه كساني به كولپوسكوپي نياز دارند:

 اغلب براي زناني كه يك پاپ اسمير غير طبيعي داشته اند، توصيه مي شود. يك پاپ اسمير غير طبيعي شايد يك علامت پيش سرطان باشد كه با اين كار به طور موفقيت آميزي قبل از اينكه به سرطان تغيير يابد، درمان شود. گاهگاهي، شايد يك بيمار بخاطر ظاهر غير طبيعي سرويكس شان ارجاع شوند براي كولپوسكوپي، كه طي معاينات لگن متوجه شده اند. براي كولپوسكوپي ارجاع شوند.

کولپوسکوپی   colposcopic examination of cervix


بهمن 1393

توسط: بهاره
به نظر من اصلا نباید اجازه بدیم از ما سوء استفاده بشه. وقتی برای مشکلی به پزشک مراجعه میکنیم باید اون قسمت از بدن که ناراحتی داره معاینه بشه نه اینکه بیمار کاملا برهنه باشه. اصلا کاملا برهنه کردن بیمار برای معاینه و لمس کردن قسمتهای غیر مرتبط با بیماری کار نادرستیه. متأسفانه بعضی از پزشکها نگاه ابزاری به بیمار دارن و اصلا به حقوق و حریم بیمار احترام نمیذارن و بیمارها هم کاملا خودشون رو در اختیار پزشک میذارن.


 

سوال  توسط: 76

سلام. من مجردم الان نزدیک سه ساله پریود میشم یه مدته مشکلات نامنظمی قاعدگی دارم وازاون موقع هر وقت مریض میشم خیلی درد شدید دارم نمیخام پیش دکتر برم میدونم باید چه مقدار و چه مدت از چه گیاهایی باید مصرف کرد ولی از بچگی هیچ وقت نمی تونستم داروهای گیاهی بخورم سریع بالامیاوردم

باید چی کارکنم؟؟؟؟  برم پیش دکترچه جوری معاینه می کنه؟؟؟؟  خیلی خجالتیم لطفا راهنماییم کنید

پاسخ:

سلام .... چرا خجالت؟ ادم از بدن خودش که نباید شرم داشته باشد این همه ماما و این همه پزشک زنان. به نظرم حتما باید نزد ماما یا پزشک بروید و علت مشکل شناسایی شود 
کامل هم توضیح ندادید که مشکل قاعدگی دارم یعنی چی؟ چند سال دارید؟ مدت هر قاعدگی شما چقدر است؟ و سوالات بیشتری ...
از درمان سرخود پرهیز کنید 
سوال شما را برای همکار مامایی خانم سامیه غنا هم فرستادم تا ایشون هم راهنمایی کنند

توسط: 76
سلام من دختر مجرد 17 سال و ... دو سال و نه ماه پریود میشم مدتیه قاعدگیم نامنظم شده ولی الان خیلی تا قاعده بعدیم خیلی فاصله افتاده(الان 35روز از آخرین پاکیم گذشته و پریود نشدم) وقتی قاعده ام منظم بود 19 روز پریود میشدم از وقتی سیکلم بهم خورده درد عادتم خیلی زیاد شده همیشه ترشحاتم زیاد بوده و این مدت بیشترم شده
یه موقع علائم قبل از پریود دارم مخصوصا دل درد ولی پریود نمیشم
واقعا از دکتر رفتن خجالت می کشم
اگه می تونین یه دکتر زن متخصص زنان خوب در اصفهان معرفی کنید شاید آخرش مجبور شم برم

پاسخ از مهرآور:
دکتر عفت بهرامی
دکتر خورشید عرقی
شماره تماس مطب را از 118 اصفهان بگیرید


سلام شما به من دکترعفت بهرامی را معرفی کردید ولی تو لیست دکترای زنان و زایمان اصفهان نیست هر چی سرچ می زنم یه دکتر با همین نام در فارسون میاره دکتر خورشیدعراقچی ام معرفی کردین ولی مطبش دوره لطفا اگه می شناسید کس دیگه ای را معرفی کنید محدوده شمس آبادی چهار راه قصر

در ضمن خیلی ممنون که جوابمو دادید ولی واقعا نمیدونم چیکار کنم انقد خجالت نکشم و برم دکتر مشکلمم ذهنما درگیر خودش کرده فکرشا که می کنم موهای بدنم سیخ میشه
ولی از وقتی گفتین آدم که نباید از بدنش شرم داشته باشه یکم بهتر شدم ولی من شرمم میشه کس دیگه ای ببینه. بازم ممنون


سلام 

از همکاران هیات علمی ام در دانشگاه اصفهان سوال می کنم نام پزشک را برایتان می فرستم
این که ادم از بدنش و خودش و پزشک زن شرم داشته باشد مربوط به باورهایی است که در کودکی به ما یاد داده اند وگرنه حق طبیعی شما است که برای سلامت خودتان نگران باشید و پیگیری کنید
این ها باورهای ذهنی است مقابله با ان سخت است ولی شدنی است
در ضمن قرار نیست که تمام بدن شما را ببیند شاید اصلا نیاز به دیدنی نباشد شرح حال در مورد قاعدگی از شما می گیرد

   خانم دکتر بصیرت خیابان فردوسی (یکی از همکاران ایشان را معرفی کردند)

  سرکار خانم دکتر شهشهانی و یا بیمارستان بهشتی درمانگاه مراجعه کنند کلا زنان است  (یکی از همکاران ایشان را معرفی کردند)


  توسط: مهشید 49

سلام. من 44 سال دارم. سالی دوبار برای معاینه و چکاپ پیش دکتر زنان میروم. چون هربار چکاپ کامل میشوم؛ تمام لباسهایم را در می آورم و روپوش مخصوص میپوشم. اوایل این کار برایم سخت و خجالت آور بود اما الآن برایم عادی شده. من لباسهای بالاتنه را کاملا درمی آورم چون دکتر سینه و شکمم را معاینه میکند؛ قرار دادن پاها روی رکابها و دراز کشیدن روی تخت و در اختیار دکتر قرارگرفتن مهم ترین بخش معاینه من است؛ چون قرار دادن اسپکلوم در واژن و معاینه واژن کمی آزار دهنده است. من معمولا موقع معاینه کفش و جوراب را درمی آورم چون در آن وضعیت احتمال تماس آلات معاینه با پاها و آلودگی آنها زیاد است.

امیدوارم دختر خانم های جوان از مراجعه به دکتر نترسند و هروقت مشکلی داشتند به پزشک مراجعه کنند.


 توسط:ف.ط

سلام؛ من میخواستم برای اولین بار بعد از ازدواج پیش دکتر زنان برم؛ ولی نظرات رو که خوندم کمی نگران شدم؛ اینکه میگن روپوش پوشیدن دلیلش چیه؟ آیا پوشیدنش اجباریه؟
معاینه چطوریه که جوراب رو هم میارن؟ مگه پاها هم جزیی از معاینه است؟

 پاسخ:

سلام . هر معاینه ای نیاز به پوشیدن گان و در اوردن تمام لباس ها ندارد بستگی دارد علت مراجعه چه باشد ولی در مجموع اگر قرار باشد که دستگاه تناسلی ارزیابی شود دراوردن لباس و پوشیدن گان به پزشک در معاینه بهتر کمک می کند

دراوردن جوراب کمک می کند شرایط معاینه تمیزتر باشد 


 توسط: سائره

سلام, من میخوام برای چکاپ کامل به دکتر مراجعه کنم. میشه بفرمایید مراحل معاینه کامل چیه و چطور انجام میشه؟

پاسخ : با همکار مامایی مشورت می شود و پاسخ را می دهیم.


 توسط:سائره

ببخشید دوباره مزاحمتون شدم. میخواستم بدونم در چکاپ کامل چه قسمتهایی رو معاینه میکنن تا آمادگی داشته باشم. برای مثال معاینه سینه؛ شکم و یا رکتوواژینال انجام میشه؟
.................................
باید از همکار مامایی سایت سوال کنم
لطفا منتظر پاسخ باشید
.................................
پاسخ از سامیه غنا:

سلام. در معاینه بالینی زنان سالانه بایستی معاینه پستان توسط پزشک انجام شود و ماموگرافی بعد از چهل سالگی درخواست می شود.

معاینه واژینال؛ از نظر عفونت و توده های قابل لمس نیز انجام می شود. تست پاپ اسمیر نیز پس از معاینه واژینال گرفته می شود.


 

 توسط: غزاله

با سلام. خانم دکتر دسته های تخت معاینه خیلی سرده، بدون جوراب آدم احساس سرما میکنه .................................


برچسب‌ها: معاینه توسط پزشک زنان, مطب پزشک زنان, نگرانی و سوالات زنان از معاینه توسط پزشک, Obstetrics, Gynecology
+ نوشته شده در  شنبه دوازدهم مرداد ۱۳۹۲ساعت ۱۴:۳۸ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

+ نوشته شده در  دوشنبه سی ام اردیبهشت ۱۳۹۲ساعت ۱۹:۴ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

+ نوشته شده در  سه شنبه سوم اردیبهشت ۱۳۹۲ساعت ۱۸:۲۸ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 


سوال توسط: ....

نطفه کور چیست؟  به من گفتند جنین ات قلب ندارد و نطفه  کور بوده است

http://www.webmd.com/baby/guide/blighted-ovum





برچسب‌ها: نطفه پوچ, سوال مامایی, نطفه کور چیست, Blighted Ovum, Causes
+ نوشته شده در  چهارشنبه بیست و هشتم فروردین ۱۳۹۲ساعت ۲۰:۱۲ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 


سه شنبه 15 اسفند1391 ساعت: 16:23     توسط: ن

سلام  .....
من سه سال پیش ماموگرافی دادم قبل از اونم به فاصله دو سال دو بار دیگه هم ماموگرافی داده بودم یعنی وقتی 37 سال داشتم الان 42 ساله هستم که هیچ مشکلی وجود نداشت یعنی هر سه بارم من سالم بودم و کوچکترین گزارش غیر طبیعی تو نتیجه ماموگرافی نداشتم

اما درست چهار روز بعد از آخرین ماموگرافی من وقتی محل کارم بودم دردهای کششی و شدیدی تو پستانها خصوصا سمت راست داشتم طوریکه گریه می کردم این دردها به پشت هم میزد که مسکن مصرف میکردم و از چسب درد استفاده میکردم دردها به مرور کم شدن یه جایی گفتن احتمالا زونای پستان باشه آسیکلوویرو که استفاده کردم دردام کم شدن

اما دیگه سینه راستم تا الان مشکلات عجیب و غریبی داره گاهی به فاصله هر چند ماه یه هاله قرمز رنگی یه جای سینه ایجاد میشه دردناک میشه از زیر و حالت دمل پیدا می کنه طوری که می ترسم توده باشه مدتی این قرمزی و اون گره هست و کم کم برطرف میشه

خیلی عجیبه یعنی عمر این قرمزی تا 24 ساعته و کم کم محو میشه چند روز پیشم تو بازوی دست راست این قرمزیو دیدم که اونم پس از چند ساعت محو شد به نظر شما چی میتونه باشه؟

دکتر زیاد رفتم نتیجه نگرفتم سر در نیاوردن گاهی همین سینه سمت راست گر می گیره داغ میشه و بعد از ساعاتی یخ می کنه و خیلی سرد میشه

سه شنبه 15 اسفند1391 ساعت: 17:13     توسط: ن

سلام  ...  گفتم این بار شرح حال دقیق تری خدمت تون ارایه کنم من 42 ساله از سن 37 سالگی به فاصله دو سال ماموگرافی دادم و تو این مدتم سونوگرافی هر سه ماه یک بار وقتی 33 سال داشتم و یک ماموگرافی ّپایه انجام دادم
تو گزارش سالم نوشته بود ولی اینو هم نوشته بود که اختلاف دانسیته مختصری تو سینه راست هست واسه همینم خودم حساس شدم و بعد اون سه بار دیگه مامو انجام داد و به فاصله هر چهار ماه سونوگرافی که سالم بود
اما درست چهار روز بعد از انجام آخرین مامو درد شدید و وحشتاکی تو هر دو سینه داشتم حتی چسب درد و مسکن استفاده می کردم تا اینکه جوش های ریزی مثل یه رشته کنار هم دراومدن که دکتر گفت احتمالا زونای پستان باشه
آسیکولوویرو که استفاده کردم انگار آب ریخته باشن رو آتیش درد افتاد بعد اونم تا این درد و داشتم حالت خنجری و سوزشی بود آسیکلویرو که می خوردم تموم میشد

اما الان بعد از گذشت یک سال از قطع آسیکلویر انگار علایم دارن بر می گردن

من در حال حاضر مشکلم:
دردی که حالت گاز گرفتن و فشار داره تو قسمت های انتهایی پستان
هاله قرمز رنگی که زیرش توده درناکیه و این هاله خود به خود محو می شه و جاش
ثابت نیست
تغییر دمای پستان گاهی گر میگیره گاهی یخ می کنه
یه وقتم کلا این دردا نیست میشن و اثری نیست
درد قفسه سینه هم دارم این جور وقتا که عکسم گرفتم واسه ریه و ... سالم بود
 

17:33     توسط: ن
 
من مدام خارش های ریز پوستی دارم تقریبا حالت سوزنی و مدام حرکت می کنن و ثابت نیستن مثلا یه لحظه سرم می خاره و بعد سریع بازوم بعد نوک بینیم و کلا ثابت نیستن این تحریکات حتی علایم پستانی هم که دارم گرمی و سردی و ... مدام تغییر وضعیت میدن و ثابت نیستن
هیچ سابقه سرطان سینه نداریم تو خونواده فقط دختر دایی مادرم خیلی ساله که درمون شد

غیر همونا که عرض کردم هیچ علامتی دیگه نظیر ترشح فرو رفتگی نوک سینه قرمزی و التهاب پوست ندارم دو تا بچه دارم بزرگه  ... و کوچیکه  ... اولی شیر نخورد دومی تا دو سالگی کامل خورد

خدا اجرتون بده ....


همکاران و دانشجویان عزیز اگر پزشکی را می شناسید که می توانند به این سوال پاسخ دهند لطفا کمک کنید.



 پاسخ از دکتر شیما تاجیک 
    ---- کلا علائم ایشان غیر اختصاصی است. ماموگرافی زیر سن چهل سال بیشترش به خاطر دانسیته  بافت پستان است
      سونوگرافی ممکن است کمک کننده باشد  اگر ماموگرافی طبیعی باشد ولی هنوز علائم داشته باشند باید سونوگرافی بشود   یا  بیوپسی از لزیون.
در کل من فکر می کنم  تمام علائم این خانم غیر اختصاصی است



FNA=Fine-needle aspiration biopsy


برچسب‌ها: دردهای شدید و سوزش غیرقابل تحمل, زونای پستان
+ نوشته شده در  شنبه هفدهم فروردین ۱۳۹۲ساعت ۱۸:۷ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

گزارش موردی از دانشجویان کاراموز در عرصه


برچسب‌ها: گزارش مورد بیرون زدگی رحم, وارونگی رحم, inversion of the uterus
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه سیزدهم فروردین ۱۳۹۲ساعت ۱۴:۳۲ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

توسط: ...
سونوگرافی در هفته 28 بارداری نشان داد جنین کاملا نرمال است ولی بیوفیزیکالی که امروز انجام  شد.

سن حاملگی طبق fl:38 w    طول فمور

hc & bp:34 w   دور سر و قطر سر

ac:36 w     دور شکم

خیلی ما رو نگران کرده چون زمان زایمان 17 فروردین هست و الان باید 38 هفته کامل شده باشه. به ما گفتن سر و پاهاش رشد نکرده و IUGR است. در  28 هفتگی همه چی نرمال بوده آیا امکان داره اشتباه شده باشه؟ بهتر نیست یه سونوگرافی دیگه بده؟ البته پزشکش که سونوگرافی رو دیده هیچی نگفته و این تشخیص سونوگرافیست است.


پاسخ از سامیه غنا کارشناس مامایی:

سلام. سن حاملگی با چهار قسمت مورد بررسی قرار می کرد.  با افزایش سن بارداری خطای آن به صورت هفتگی افزایش می یابد. جای نگرانی نیست.

در اواخر حاملگی با سه مقیاس دور سر و  دور شکم و قطر سر اندازه گیری می شود.

با سونوگرافي مي توان رشد جنين را از هفته شش تا هشتم بارداري ارزيابي كرد. دقيق ترين روش ارزيابي سن بارداري اندازه گيري طول سر تا سرين CRL جنين در سه ماهه اول بارداري با سونوگرافي است.  اندازه گيري قطر بين دو استخوان پاريتال BPD براي تخمين سن حاملگي در سه ماهه دوم بارداري مي باشد. تا هفته 34 بارداري BPD مي تواند سن بارداري را با ده روز پس و پيش تخمين بزند. بعد از 34 هفته احتمال اشتباه به سه هفته مي رسد.  در زمان ترم روش هايي كه براي تخمين سن حاملگي به كار مي روند شامل اندازه گيري محيط شكم و طول استخوان ران مي باشند.


برچسب‌ها: جنین دچار تاخیر رشد درون رحمی IUGR
+ نوشته شده در  دوشنبه پنجم فروردین ۱۳۹۲ساعت ۱۲:۲۴ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

مقاله 1، دوره 15، شماره 37، بهمن 1391، صفحه 1-5  XML اصل مقاله (261 K)
نوع مقاله: گزارش مورد
زهره یوسفی ؛ مونا جعفریان   

چکیده

مقدمه: تصمیم گیری در مورد سزارین حول و حوش مرگ مادر مشکل است و در شرایط ویژه ای انجام می شود. در موارد ایست قلبی عروقی مادر که اقدامات احیاء ناموفق باشد و یا در شرایطی که امیدی به زنده ماندن مادر نیست و سن بارداری بیشتر از 28 هفته باشد، انجام سزارین ممکن است منجر به نجات جنین شود.

معرفی بیمار: در این گزارش مورد، یک مادر باردار مبتلا به تومور مغزی با بارداری 32 هفته که سزارین حول و حوش مرگ وی انجام و منجر به تولد یک نوزاد زنده شد، معرفی می شود.

نتیجه گیری: نجات جنین با انجام سزارین در مواردی که امکان زنده ماندن مادر نیست، باید مد نظر باشد.
 
کلیدواژگان: سزارین؛ مرگ مادر؛ نجات جنین

برچسب‌ها: مجلات, مجله زنان و نازایی ایران
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  شنبه بیست و ششم اسفند ۱۳۹۱ساعت ۱۷:۵۸ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 


A Phenomenological Study of Turkmen Women's in Menopause Experience


برچسب‌ها: مطالعه پدیدارشناسی, تجربه یائسگی زنان ترکمن, Phenomenological Study, Turkmen, Women
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  سه شنبه پانزدهم اسفند ۱۳۹۱ساعت ۲۲:۵ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

امروز ضمن جستجوی تصادفی مطلع شدم یکی از مقالات مهدیه شجاع و دکتر ثناگو جزو رفرنس های داده شده در کتابی با عنوان زیر است. شجاع هنگامی که دانشجوی کارشناسی مامایی و عضو کمیته بود  این کار تحقیقی را انجام داد.


Sixth Edition
Obstetrics: normal and problem pregnancies
Elsevier
2012


مقاله مذکور رفرنس شماره 94 این کتاب است
این مقاله به کرات در مجلات مختلف نیز مورد ارجاع قرار گرفته است. نکته قابل توجه برای دانشجویان کمیته: مهدیه شجاع روی یک موضوع خاص کار کرده بودند، مهم تر از همه این مقاله در یک مجله معتبر به زبان انگلیسی چاپ شده است. کارهای خوب تا سال ها اثرشان باقی می ماند.

توسط: مهدی
ضمن تبریک به ایشون لینک و یا عنوان مقاله رو می فرمایید؟

پاسخ:

The sexual activity during pregnancy among a group of Iranian women

Authors: Shojaa, Mahdieh1; Jouybari, Leila2; Sanagoo, Akram2

Source: Archives of Gynecology and Obstetrics, Volume 279, Number 3, March 2009 , pp. 353-356:4

Publisher: Springer


لینک مقاله

برچسب‌ها: اکرم ثناگو, کمیته تحقیقات دانشجویی, مهدیه شجاع, دانشگاه علوم پزشکی گلستان
+ نوشته شده در  جمعه یازدهم اسفند ۱۳۹۱ساعت ۱۴:۵۳ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 


با توجه به مسائل قانونی، به برخی از سوالات زنان و مامایی که امکان پاسخگویی باشد از طریق ایمیل جواب داده می شود. اطلاعات قبلی مانند لینک زیر نیز حذف شده اند. 

http://jouybari.blogfa.com/post-3422.aspx


برچسب‌ها: سوالات زنان و مامایی
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  پنجشنبه سوم اسفند ۱۳۹۱ساعت ۱۰:۳۳ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

یادگیری هایی از کاراموزی در عرصه مادران و نوزادان


برچسب‌ها: هایپرتانسیون بارداری, سندرم هلپ, hellp syndrome, کاراموزی در عرصه مادران و نوزادان
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  جمعه بیست و هفتم بهمن ۱۳۹۱ساعت ۱۰:۴۷ قبل از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

کاراموزی در عرصه و یادگیری های حاصل از کار در بالین


برچسب‌ها: پارگی زودرس پرده ها, الیگوهیدروآمینوس, PROM, کاراموزی در عرصه, معرفی مورد
ادامه مطلب
+ نوشته شده در  پنجشنبه بیست و ششم بهمن ۱۳۹۱ساعت ۱۸:۴۹ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

توسط:....
با سلام من ... سالمه و مجردم به دليل نامنظم بودن پريودهام كه يعني گاهي اوقات چند ماه به عقب مي افتاد به پزشك مراجعه كردم و سنوگرافي نوشتند نتيجه سونوگرافي اين بود:

ابعاد رحم 75*32 م.م ضخامت اندومتر هشت م.م اكوي ميومتر طبيعي است چسپيده به تخمدان راست كيست كوچك اكوفري به قطر 17 م.م ديده مي شود در تخمدان چپ يك ناحيه هيپواكو به طول 28 م.م احتمال كيست كوچك هموراژيك را مطرح كرده و سونوگرافي مجدد پس از درمان دارويي توصيه مي شود. مايع ازاد ديده نمي شود. لطفا بگيد نتيجه سونوگرافي چيه و درمانش رو هم بگيد. با تشكر

پاسخ از دکتر الهام خوری:

دوست عزیز: نتیجه سونوگرافی شما نگران کننده نیست. احتمالا به پزشکی که برای شما سونوگرافی درخواست نموده اند مراجعه خواهید کرد. اگرچه سایز کیست های گزارش شده اهمیت چندانی ندارد اما معمولا برای علامت نامنظمی قاعدگی شما به مدت سه ماه قرص پیشگیری از بارداری خواهند داد زیرا یکی از مصارف قرص های پیشگیری منظم نمودن سیکل های قاعدگی و ممانعت از رشد کیست در تخمدان است پس از سه ماه سونوی مجدد به احتمال زیاد محو شدن کیست ها را نشان خواهد داد و در ضمن در طی این سه ماه پریودهای شما منظم شده و با احتمال زیاد منظم ادامه خواهد یافت.
سلامت و خوشحال باشید
=========================
Elham Khoori PhD student in Reproductive Health
Tehran University of Medical Sciences


برچسب‌ها: ضخامت اندومتر رحم, اكوي ميومتر, کیست تخمدان, سونوگرافی, بیماری های زنان
+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و چهارم بهمن ۱۳۹۱ساعت ۱۸:۲۵ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

 توسط: مسافر
با سلام. سوالي از شما داشتم. آيا مي تونم چند روز بعد از تموم شدن پريود مصرف قرص ال دي رو شروع كنم؟ بطور مداوم و ادامه دار منظورمه.

پاسخ از سامیه غنا:

 


 توسط:... 
... نامزد دارم پیشگیری سنتی می کنیم و 24 ساله هستم. پریودهایم همیشه منظم هستند. این ماه یک هفته زودتر پریود شدم. بعد از 4یا 5 روز تموم شد. یک هفته گذشته و دوباره دچار خونریزی شدید همراه با لخته های بسیار بزرگ شده ام. حال جسمیم خوبه و هیچ درد و ناراحتی ندارم. فقط لخته های بزرگ و دوباره پریود شدن نگرانم کرده. به دکتر مراجعه کردم و گفتم مجردم برایم سونوگرافی از رحم و ضمائم (در دستور سونو نوشته بود) انجام دادند و گفتند سالم هستی و توده کیستیک و سولید و آب اضافی در رحم وجود ندارد. مشکلی نیست احتمالا از استرس و اعصاب هست.کپسول های ترانگزامیک اسید و هماتینیک دادند.6 ساعت از خوردن اولین کپسولم میگذرد. ظاهرا لخته ها قطع شده و خونریزی ضعیف شده. چون به پزشکم گفتم مجردم نگرانم که تشخیصشان اشتباه باشد. خیلی مضطربم راهنماییم کنید لطفا

پاسخ از دکتر الهام خوری:

با سلام خدمت .... عزیز
قبل از هر چیز مایلم که بگویم واقعیات را از پزشک خود مخفی نکنید چرا که همیشه در شک و تردید خواهید ماند. سارا جان آیا منظورت از پیشگیری سنتی یعنی روش طبیعی است؟ اگر چنین است یعنی شما با نامزد خود نزدیکی کامل دارید که باید حتما پزشک خود را در جریان قرار می دادید چه بسا شما باردار شده بودید و سقط کردید که سونو رحم را تخلیه و بدون هیچ مشکلی ذکر کرده است  در هر صورت برای اطمینان کامل شما یک تست بارداری بدهید چنانچه منفی بود دیگر خوشحال باشید که باردار نیستید. داروهای بسیار خوبی برایتان تجویز شده است.
سلامت و خوشحال باشید
خوری
 =========================
Elham Khoori PhD student in Reproductive Health
Tehran University of Medical Sciences
Academic Faculty Member,
Department of Midwifery,
Faculty of Nursing & Midwifery,
Golestan University of Medical sciences



برچسب‌ها: مصرف قرص ال دي, پیشگیری از بارداری, Reproductive Health
+ نوشته شده در  شنبه هفتم بهمن ۱۳۹۱ساعت ۱۸:۵۰ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

+ نوشته شده در  سه شنبه بیست و هشتم آذر ۱۳۹۱ساعت ۲۰:۳۰ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 



توسط: ....
سلام مادر من 48  ساله است و به دوران یائسگی نزدیک می شود دو ماهی است که چند روز یک بار لکه می بیند ایا به استخر رفتن برای او ضرر دارد؟

پاسخ: توسط: سامیه
این سوال را فکر می کنم خانم جلالی آریا بهتر می تواند پاسخ دهد. من شک دارم. این را می دانم که در زمان پریود احتمال بالارفتن عفونت افزایش می رود و دهانه رحم باز است ولی در این مورد نمی دانم.


برچسب‌ها: زنان, زایمان, مامایی, بارداری, سوالات مردم, یائسگی
+ نوشته شده در  شنبه هجدهم آذر ۱۳۹۱ساعت ۱۹:۲ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

 

توسط: ....

خانم من قد کوتاه و یه کم چاق است در اوایل ماه چهارم بارداری است ولی از اول بارداری درد زیر شکم و دردهای شکمی دارد و همیشه می گوید حالم بد است تمامی ازمایشات رو انام دادیم هیچ مشکلی نداشته است آیا این درد ها تمام می شود یا نه  و چکار کنیم از این دردها خلاص بشود. فقط حدود سه هفته اول بارداری حالش بهتر بوده .

 پاسخ از الهام خوری دانشجوی دکترای بهداشت باروری

 متشکرم که اینقدر در بارداری با خانمتان همراه هستید. آقای محترم گفته اید که همه کارها را کرده اید ولی اشاره به کارها ننموده اید. چنانچه با وجود این دردها، سونوگرافی مشکلی در رحم را نشان نداده و آزمایشات ادراری فرد طبیعی است به نظر نمی رسد مشکل خاصی وجود داشته باشد و شاید به دلیل رشد رحم و کشیده شدن رباط ها باشد. اما با در میان گذاشتن با پزشک همسرتان ایشان چنانچه صلاح بدانند می توانند مسکن و یا ... تجویز نمایند که قابل تحمل تر باشد.
شاد باشید
خوری


برچسب‌ها: سوالات زنان و مامایی, کمر درد در بارداری
+ نوشته شده در  شنبه هجدهم آذر ۱۳۹۱ساعت ۱۲:۱۵ بعد از ظهر  توسط لیلا جویباری  | 

مطالب قدیمی‌تر